Κεντρική σελίδα Επιτροπής


Προσκυνηματική επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
και μελών του Ποιμαντικού έργου Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Αθηνών στην Νήσο Ίμβρο
(10-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019)Με ευθύνη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, ως Γραμματέως, των κ.κ. Δρ. Θεοδώρου Πιτταρά και Δρ. Βασιλείου Τζέρπου, Μελών του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και 20 Συνεργατών του Συνοδικού Γραφείου και του Ποιμαντικού Έργου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη από 13 έως 15 Ιουνίου στην νήσο Ίμβρο. ( Γενέτειρα του Παναγιωτάτου Πατριάρχου) Το Προσκυνηματικό ταξίδι συνδυάστηκε με τα Σεπτά Ονομαστήρια (11/06) του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Κατά την άφιξη στην Ίμβρο την Πέμπτη 13 Ιουνίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος και τα Μέλη της Αποστολής μετέβησαν προσκεκλημένοι του παρόντος Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα και συνεργατών αυτού, στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Νήσου όπου σπουδάζου 65 μαθητές ομογενείς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την τελετή αποφοιτήσεως των μαθητών της Γ Λυκείου που έλαβαν χώρα εκεί .

Την επομένη ημέρα Παρασκευή 14 Ιουνίου μετέβησαν στο Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ι Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου και έγιναν ενθέρμως δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Νήσου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, στον Οποίο υπέβαλαν, καθηκόντως, τα σέβη τους, και του προσέφεραν συμβολικά δώρα

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την δίωρη περίπου παραμονή, επαίνεσε την πρωτοβουλία της Αποστολής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και αφού ενημερώθηκε για το επιτελούμενο έργο αυτού αλλά και για τις ποικίλες ποιμαντικές και λοιπές δράσεις και δραστηριότητες του Ι. Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου-Ηλιουπόλεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών., ενημέρωσε με την σειρά του τα Μέλη της Αποστολής για την ζωή και τις δράσεις των Ελλήνων Ομογενών στη Ίμβρο. Στο τέλος δεξιώθηκε όλους τους κήπους του Επισκοπείου. Στη συνέχεια τα Μέλη της Αποστολής επισκέφθηκαν το χωριό «Άγιοι Θεόδωροι» τόπος καταγωγής όπου και το σπίτι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, το Δημοτικό Σχολείο του χωριού που φιλοξενεί 20 Έλληνες Ομογενείς μαθητές και Εκκλησίες και Προσκυνήματα της Νήσου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου τα Μέλη της Αποστολής ολοκλήρωσαν την προσκυνηματική περιοδεία στην Ίμβρο και επέστρεψαν διά της Αλεξανδρουπόλεως, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Αθήνα.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής