Κεντρική σελίδα Επιτροπής


Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
με το Τουριστικό Τμήμα της Πρεσβείας του Ισραήλ
(Έκδοση Δελτίου: 17 Απριλίου 2019)



Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, η οποία εγκαινιάσθηκε το έτος 2016 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Απριλίου, στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, συνάντηση συνεργασίας του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως του Συν. Γραφείου Προσκ. Περιηγήσεων, και της Εριτίμου κας Nelly LEON, economic Cοordinator της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η συνάντηση διήρκησε μία περίπου ώρα, στη διάρκεια της οποίας ο π. Σπυρίδων μετέφερε καταρχάς τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια ενημέρωσε την κ. Leon αφ’ ενός για τις δραστηριότητες του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς τη συμμετοχή του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, αφ’ ετέρου για την επιθυμία περαιτέρω συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ με έμφαση στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία των δύο χωρών, καθώς και για την επικείμενη τουριστική-προσκυνηματική επίσκεψη 50 συνεργατών τις προσεχείς ημέρες στο κράτος του Ισραήλ.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη για θέματα τουρισμού εριτίμος κ Nelly LEON μετέφερε τις ευχές της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Αθήνα κ. ΙΡΙΤ ΜΠΕΝ ΑΜΠΑ, η οποία απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους, εξέφρασε δε την ικανοποίηση του φορέων του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ για την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα της προβολής και προωθήσεως των πολιτιστικών και θρησκευτικών στοιχείων των δύο ιστορικών λαών, ενώ, τέλος, εξέτασαν και βελτίωσαν από κοινού με τον π. Σπυρίδωνα το πρόγραμμα της επικειμένης επισκέψεως.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής