Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(16/03/2015)


Συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος
στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015
(Μόσχα, 17-22 Μαρτίου 2015)




Έφθασε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στη Μόσχα (Ρωσία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 (18-21 Μαρτίου 2015).

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, θα φιλοξενηθεί και στη Διεθνή αυτή Έκθεση Τουρισμού στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, θα διαθέσουν διά του Συνοδικού Γραφείου ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Ιερών Προσκυνημάτων τους. Φέτος ειδικά θα διατεθεί για πρώτη φορά στα ρωσικά και το ειδικό έντυπο «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2015, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ᾽ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ᾽ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Μόσχα μέχρι και την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015. Κατά το διάστημα αυτό τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού από την Ελλάδα και την Ρωσία.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο. Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη αμέσως μετά την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, στην οποία είναι καλεσμένος να συμμετάσχει ως συλλειτουργός και ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματέας του Συν. Γραφείου.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής