Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(15/03/2017)Συνάντηση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος
με τον Πατριάρχη Μόσχας κκ. Κύριλλο, στη ΜόσχαΗ Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, που αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλος αυτού, και βρίσκεται στην Μόσχα συμμετέχοντας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2017 (14-17 Μαρτίου 2017), εκκλησιάστηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καζάν, που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρου του Ανακτόρου Καλομένσκο στην ομώνυμη περιοχή της Μόσχας, όπου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, τέλεσε την Προηγασμένη Θεία Λειτουργία.

Ο Πατριάρχης, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, δέχθηκε σε ακρόαση – συνάντηση τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τον οποίο συνόδευε και ο κ. Χρήστος Πετρέας, και προσκάλεσε αυτούς, εν συνεχεία, να παρακαθίσουν στην επίσημη Πατριαρχική Τράπεζα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων (14.3.1917) της ευρέσεως στην περιοχή, της θαυματουργικής εικόνας της «Παναγίας του Ακαθίστου Ύμνου».

Κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Τράπεζας, ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος, στην προσφώνηση του προς τον Αγιώτατο Πατριάρχη, καθηκόντως μετέφερε τις αδελφικές ευχές και ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και της Ιεράς Συνόδου, για την υποδοχή εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρωσίας, με αφορμή την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ, αναφέρθηκε στην πολύχρονη τιμητική προσωπική του σχέση και φιλία με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, και ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες, για τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αντιφώνησε τον π. Σπυρίδωνα, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος για την, επαναλαμβανόμενη και εφέτος, επιτυχή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις διεθνείς εκθέσεις της Ρωσίας, επαινώντας τον π. Σπυρίδωνα για το έργο του Συνοδικού Γραφείου και την προσωπική του συμβολή σε αυτό, και προσέφερε στα Μέλη της Αντιπροσωπείας και στον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, αναμνηστικό αντίγραφο της ευρεθείσης εικόνος της Παναγίας.

Μετά το πέρας της Τράπεζας, κατ’ εντολήν του Αγιωτάτου Πατριάρχου, στέλεχος του Πατριαρχείου, ξενάγησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Επετειακή Έκθεση της Ευρέσεως της Εικόνας της Παναγίας και των συναφών με την εύρεση, Ενθυμίων των λυπηρών γεγονότων διωγμού της Εκκλησίας, της περιόδου του 1917 στην Ρωσία.

Το βράδυ, η Αντιπροσωπεία μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε προκαθορισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο στη Ρωσία του ως άνω Πατριαρχείου, και προσωπικού φίλου, από ετών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης, κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το πέρας της συνεργασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, παρέθεσε δείπνο στα Μέλη της Αντιπροσωπείας.

Ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2017, θα ολοκληρωθεί αύριο. Η Αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής