Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(13/09/2013)



Συνάντηση Μητροπολίτου Δωδώνης
με Εκπροσώπους Ταξιδιωτικών Γραφείων



Αθήνα, 13.09.2013

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα Γραφεία της Ι. Συνόδου η δεύτερη Συνάντηση Εργασίας σχετικώς με την «Διοργάνωση Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων» υπό την Αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου και με την ευθύνη του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Σανγκάη, Εξοχωτάτου κ. Ευγενίου Καλπύρη, που προγραμματίζεται από 25 έως 31 Οκτωβρίου 2013 στη Σανγκάη και άλλες πόλεις της Κίνας.

Όπως έχει αναφερθεί, η δράση αυτή πραγματοποιείται μετά από επίσημη σχετική πρόσκληση που απηύθυνε προς την Εκκλησία της Ελλάδος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Σανγκάη, κ. Ευγ. Καλπύρης και αποτελεί προϊόν και συνέχεια της επιτυχούς πρώτης μεταβάσεως Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου τον Ιούνιο 2013 στην Κίνα.

Χαιρετίζων τους συμμετέχοντες ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχή προετοιμασία της πρώτης Αποστολής, εκ μέρους του Γενικού Προξένου και των συνεργατών του, και επεσήμανε τις προοπτικές και το ενδιαφέρον, που εκφράστηκαν από τους Κινέζους τουριστικούς επαγγελματίες με τους οποίους ήρθε σε επαφές η πρώτη Αποστολή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, και οι κ.κ. Βασίλειος Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη αυτού, καθώς και οι εκπρόσωποι των γραφείων (αλφαβητικώς) Ambotis Tours Air Services, Exodos Travel & Congress, MP Mediterranean Partners, Panhellas International Travel & Tourism και Travel Plan.

Η νέα αυτή δράση αποβλέπει στην, διά του Συνοδικού Γραφείου, γνωριμία των ελληνικών τουριστικών γραφείων με Κινέζους Tour Operators και λοιπούς επαγγελματίες του Τουρισμού στην Κίνα, ώστε να επιτευχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του εκ Κίνας προερχομένου τουρισμού στη χώρα μας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρώτης, της 29ης Αυγούστου 2013, προκειμένου αφενός να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή των γραφείων που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω Αποστολή και αφετέρου να συμφωνηθούν και δρομολογηθούν οι απαιτούμενες προετοιμαστικές ενέργειες για την καλύτερη υλοποίηση των στόχων και σκοπών της προσπάθειας αυτής.

Η επόμενη Συνάντηση Εργασίας προγραμματίστηκε στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής