Κεντρική σελίδα Επιτροπής


Έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 στην Μόσχα με την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εντυπωσιακό ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων στην ηλικία Ρώσων για τα Ι. Προσκυνήματα και τις Ι. Μονές στην Ελλάδα
(Έκδοση Δελτίου: 12 Μαρτίου 2019)Έφθασε χθες Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, στη Μόσχα (Ρωσία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 (12-16 Μαρτίου 2019). Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, τους κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλος και κ. Μάριο Μάγκο, Συνεργάτη, της Διοικούσας Επιτροπής αυτού.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2019 (Μόσχα), της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, εντάσσεται στις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει ιδιαίτερα εφέτος έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω του μεγάλου αριθμού Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση, τέλεσε η Υπουργός Τουρισμού Κα Έλενα Κουντουρά, που περιέλαβε στην ομιλία της, ειδική μνεία για την ανάπτυξη του «θρησκευτικού τουρισμού» και για την άριστη και γόνιμη μέχρι σήμερα συνεργασία του Υπουργείου με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ως Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β΄ και του κωλυομένου να ταξιδέψει στην Μόσχα, λόγω κρυολογήματος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου.

Ο Πανοσιολογιώτατος, μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, επέδωσε στον Αξιότιμο κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, τιμητική αναμνηστική πλακέτα του Αποστόλου Παύλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες για την αρωγή των υπηρεσιών του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας προς την Εκκλησία της Ελλάδος και αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο πλήθος εκατοντάδων κυρίως νέων Ρώσων που προσήλθαν να παραλάβουν στο stand της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπτικο-ακουστικό και έντυπο υλικό που είχε προετοιμαστεί και το οποίο εξαντλήθηκε τελείως μέσα στις πρώτες ώρες της πρώτης ημέρας της Έκθεσης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από πρόσκληση, συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου της Ελληνίδος Υπουργού Τουρισμού, προς τα ΜΜΕ της Ρωσίας, ενώ είχε συναντήσεις με την Ελληνική Διπλωματική Ηγεσία, και με εκπροσώπους από τις διάφορες Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδος, καθώς και τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ρωσική αγορά.

Αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κκ. Κύριλλο, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, Μόσχας, μετά την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2019.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής