Κεντρική σελίδα Επιτροπής


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΤΤ 2019 ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
(12-15 Μαρτίου 2019)
(Έκδοση Δελτίου: 11 Μαρτίου 2019)Αναχώρησε σήμερα Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 για τη Μόσχα (Ρωσία), Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 (12-15 Μαρτίου 2019). Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους αξιοτίμους κ. Χρήστο Πετρέα και κ. Μάριο Μάγκο, λαϊκούς, και συνεργάτες της Διοικούσης Επιτροπής αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια,, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας, στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατίθενται επικαιροποιημένα ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά, κλπ.) έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2019 (Μόσχα), της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση, θα γίνουν παρουσία της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδος κας Έλενας Κουντουρά, του Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος και του κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, Διευθυντού του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Χωρών ΚΑΚ, στην Μόσχα, και πολλών επισήμων και επαγγελματιών.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Κατά το διάστημα θα δοθεί η ευκαιρία συναντήσεων με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Εκπρόσωπο της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, και με άλλους Κρατικούς και Ιδιωτικούς Φορείς της Ρωσίας και επαγγελματίες του Τουρισμού.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής