Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(10/09/2015)


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΏΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ




Με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Βρετανικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας (Deputy Head of Mission - Counsellor), Εξοχώτατο κ. Andrew Stauton, συναντήθηκε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στην Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα,, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλος του ως άνω Συνοδικού Γραφείου.

Η συνάντηση ήταν καταρχήν εθιμοτυπική στο πλαίσιο της προβλεπόμενης επίσημης συμμετοχής του Συνοδικού Γραφείου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση (WTM) στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου 2015, και η οποία εξελίχθηκε σε μία ωριαία και πλέον διεξοδική παρουσίαση, αφενός μεν των ποικίλων δραστηριοτήτων του Συνοδικού Γραφείου για την ανάδειξη των Ι. Προσκυνημάτων, Ι. Μονών, και λοιπών Μνημείων και Τόπων Θρησκευτικού Ενδιαφέροντος, ως στοιχείων της Χριστιανικής Θρησκείας, του Ελληνικού-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Ιστορίας, του φυσικού περιβαλλόντων των, και των λαογραφικών ηθών και εθίμων, και αφετέρου σε συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων που άπτονται στην διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού Βρετανών επισκεπτών σε αυτά.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Βρετανικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας κ. Andrew Stauton, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, και τον συνοδό του, για την πρωτοβουλία της πρώτης αυτής συναντήσεως, επαίνεσε το εκτεταμένο και πολυσχιδές έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον σημαντικό τομέα αυτό, και εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Βρετανικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας για τα Ι. Μνημεία, ενώ επεσήμανε την ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία του Εξοχωτάτου κ. Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, ο οποίος επισκέπτεται από 30ετίας Ελληνικές περιοχές και, μεταξύ άλλων, και Ι. Μνημεία και Τόπους Θρησκευτικού-Πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Andrew Stauton, συμφώνησε να σταθεί αρωγός στις επικείμενες επίσημες συναντήσεις που προβλέπονται ότι θα γίνουν, κατά την διάρκεια της παραμονής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Βρετανική Πρωτεύουσα τον ερχόμενο Νοέμβριο, κατά την διάρκεια της επίσημης συμμετοχής με τον Ε. Ο. Τ. στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (WTM 2015).

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέφρασε την ευχή να συνεχιστεί η συνεργασία και να υποδεχθεί στα Γραφεία της Ι. Συνόδου τον Εξοχώτατο κ. Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, καθώς και τον κ. Stauton, στον οποίο επέδωσε εκ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, ενυπόγραφη Ιερή Εικόνα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής