Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(10/02/2014)



ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Επεξεργασία κειμένου ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ήταν το αντικείμενο σειράς συναντήσεων της Αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κκ Χρυσόστομο Β’.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, και κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, συνεργάστηκε και με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, Υπεύθυνο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, και άλλα στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, προκειμένου να επεξεργαστούν το Τελικό Σχέδιο του ανωτέρου Συμφώνου, που προβλέπεται να υπογραφεί, μετά την έγκριση των δύο Συνόδων των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος, από τους Προκαθημένους Αυτών, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ των άλλων, θα δώσει την ευκαιρία στις δύο Εκκλησίες να συνεργαστούν, συστηματικώς πλέον, σε κοινές δράσεις προς ανάδειξη και προβολή των Ι. Προσκυνημάτων των δύο Χωρών.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων Ι. Προσκυνημάτων και την Ι. Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Κύκκου, και να τελέσει Τρισάγιο στον Τάφο του Εθνάρχου - Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής