Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(07/11/2015)


ΡΩΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ
Ρώσοι δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και με την συνδρομή του Ε.Ο.Τ της Μόσχας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν τις ημέρες αυτές, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, προσκυνηματικούς προορισμούς και αξιοθέατα των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος και συγκεκριμένα τις Ι. Μητροπόλεις Καρυστίας, Χαλκίδος, Φθιώτιδος και Καρπενησίου.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η ομάδα των Ρώσων Δημοσιογράφων και επιχειρηματιών του Τουρισμού εκ της Ρωσίας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα μνημεία της περιοχής εξέφρασε τη χαρά του διότι με αυτή την επίσκεψη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο επικοινωνίας και συζήτησε μαζί τους διαφόρους τρόπους προωθήσεως του προσκυνηματικού τουρισμού και των Ι. Περιηγήσεων σε τόπους Πολιτισμού, Θρησκείας και Ιστορίας, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Συνεχάρη δε, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και δι΄αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τα λοιπά Μέλη του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων για το έργο που επιτελείται στο τομέα αυτό της Εκκλησίας μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών Ρωσίας και Ελλάδας πρότεινε τη φιλοξενία κατά τους θερινούς μήνες ομάδων νέων από τη Ρωσία στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας.

Εκ μέρους των επισκεπτών ο π. Σπυρίδων, ο οποίος ηγείται της αποστολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία και ευχήθηκε να καλλιεργηθεί και να ευοδωθεί αυτή η επικοινωνία με τους ομοδόξους Ρώσους αδελφούς μας.

Μετά την ξενάγηση που ακολούθησε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στους χώρους του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου και την προσφορά σε όλους των 2 τόμων με τα Ιστορικά Εκκλησιαστικά Μνημεία και τα Προσκυνητάρια της Φθιώτιδος, οι επισκέπτες αναχώρησαν για την Ιερά Μονή Δαμάστας όπου έτυχαν της μοναστηριακής δοχής και φιλοξενίας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής