Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(05/09/2014)



Συναντήσεις Αντιπροσωπείας
του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
στη Γεωργία (4-5.9.2014)




Πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 4, και σήμερα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 με απόλυτη επιτυχία οι προγραμματισμένες επίσημες συναντήσεις της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος αυτού, οι οποίοι βρίσκονται στην Γεωργία συνοδευόμενη από ομάδα ελλἠνων επιχειρηματιών του Τουρισμο, αποτελούμενη από τους κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη (Αντιπρόεδρο του Ambotis Tours), την κ. Τίτα Στέφα (Διευθυντικό Στέλεχος του Ambotis Tours), την Μαρία Αλιφραγκή (Μέλος του Δ.Σ. του HATTA και Αντιπρόεδρος του Signature Travel), την κ. Κατερίνα Μούσμπεχ (Ιδιοκτήτρια του Mideast Travel) και την κ. Άννα-Μαρία Δρακοπούλου (Ιδιοκτήτρια της Εταιρίας «Υδραϊκή»).

Σήμερα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στην έδρα της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Τιφλίδα εκ μέρους του ασθενούντος Μακαριωτάτου Πατριάρχου πάσης Γεωργίας κ. Ηλιού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχαλτζίχης κ. Θεόδωρο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γκόρι κ. Ανδρέα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χορναμπούτζι και Ερέτης κ. Μελχισεδέκ. Κατά την δίωρη και πλέον διάρκεια της συναντήσεως αυτής ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ως επικεφαλής, ενημέρωσε εκτενώς τους Σεβασμιωτάτους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Γεωργίας για το έργο που επιτελεί το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εντός και εκτός αυτής, καθώς και για την δυνατότητα της δημιουργίας μιας κοινής ομάδας εργασίας με σκοπό την προετοιμασία της υπογραφής ενός «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» μεταξύ των δύο Εκκλησιών για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού. Μετέφερε επίσης τόσο τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκ μέρους μάλιστα του οποίου και επέδωσε ως συμβολικό δώρο ένα σταυρό ευλογίας, όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επί της ενημερώσεως και των προτάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις, με την Εκκλησία της Γεωργίας να αιτείται την άμεση προώθηση από το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικού σχεδίου «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» επί τη βάσει των άλλων ήδη υπογραφέντων Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε επίσης μακρά και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρέσβυ της Ελλάδος στην Τιφλίδα κ. Ελευθέριο Πρώιο, με ενέργειες του οποίου, καθώς και του συνεργάτου του κ. Γεωργίου Ψιάχα, ορίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της Γεωργίας.

.Πιο συγκεκριμένα, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, παρόντος του κ. Πρέσβυ της Ελλάδος, με τον Δήμαρχο Τιφλίδας κ. Davit Narmania (4.9.2014), την Αναπλ. Δ/ντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Γεωργίας κα. Medea Janiashvili και τον Δ/ντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κ. Tornike Ziratsishvili, καθώς και με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Mikheil Giorgadze, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού και Προστασίας των ιστορικών μνημείων της Γεωργίας (5.9.2014). Ο Υπουργός Πολιτισμού της Γεωργίας εξέφρασε μάλιστα και την επιθυμία του στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει τη δυνατότητα συναντήσεως κατά την επικείμενη έλευσή του στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου για την Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού των χωρών του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σπυρίδων Κατραμάδος παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της Γεωργίας. Τέλος, κατά το υπόλοιπο της παραμονής της Αντιπροσωπείας στη Γεωργία, τα μέλη αυτής θα επισκεφθούν σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της χώρας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής