Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(03/12/2014)


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ κ. ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΑΛΗΜΠΑΤΕ
(Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2014)




Ωριαία συνάντηση με την κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δήμαρχο Ερέτριας είχε χθες, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Η κ. Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Λάμπρου και τον Ειδιικό Σύμβουλο του Δήμου Ερέτριας κ. Σίμο Χριστόπουλο, υπευθύνους για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού του ως άνω Δήμου, ενημέρωσε τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συν. Γραφείου, για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προβολή του Προσκυνηματικού Τουρισμού στα όρια του Δήμου Ερέτριας.

Από την πλευρά του, ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς ενημέρωσε την κ. Αλημπατέ και τους συνεργάτες της για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνοντας ειδική μνεία στον ορισμό εκπροσώπου σε κάθε μία από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκ. Τουρισμού), καθώς και για τις σχεδιαζόμενες για το έτος 2015 δράσεις και συμμετοχές του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατα κυκλοφορηθέντος νέου Ερωτηματολογίου για Θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Καταγραφής των Μοναστηριακών και Εκκλησιαστικών Προϊόντων.

Μετά την συνάντηση η κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες της, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία και συνεργασία με τον νέο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, όπου τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία και σημασία της συνεργασίας των Tοπικών Φορέων με τις Συνοδικές Υπηρεσίες και τις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής