Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(03/04/2015)


Πρώτη Συνάντηση Συνεργασίας
Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκ. Περιηγήσεων
με τη νέα Υπουργό Τουρισμού
κ. Έλενα Κουντουρά




Την πρώτη συνάντηση εργασίας με τη νέα Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, είχε χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο Υπουργείο Τουρισμού, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου ενημέρωσε τη κ. Υπουργό για τις έως σήμερα δράσεις του Συν. Γραφείου, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Μόσχα (Ρωσία). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις πρόσφατες εκδόσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος «Πέρα από την Ακρόπολη» και «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαίρετη δράση που επιδεικνύει η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, για την προβολή και προώθηση του Προσκυνηματικού Τουρισμού στην Πατρίδα μας. Αναφέρθηκε δε ειδικά στο υπάρχον «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς επίσης και στην «Κοινή Επιτροπή» για Θέματα Θρησκ. Τουρισμού, και εξέφρασε την επιθυμία της για την εν γένει συνέχεια της εν λόγω συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Οι πλευρές δεσμεύθηκαν για μία άμεση εκ νέου επικοινωνία και συνάντηση συνεργασίας μετά τις διακοπές της εορτής του Πάσχα.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής