ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Καλοκαιρινές βραδιές μουσικής στην αυλή του ΜΙΕΤ


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη δροσερή αυλή του στην Πλάκα ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην πόλη».

Από χθες 12 μέχρι και το Σάββατο 16 Ιουνίου
Η αρχοντιά του ρεμπέτικου συναντά τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής. Η Χριστίνα Μαξούρη με τους μουσικούς της ανακατεύουν πενιές και δοξαριές και συστήνουν μια ιδιότυπη συναυλία στην ατμοσφαιρική αυλή του ΜΙΕΤ. 20 + 1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο

Την Κυριακή 17 & την Δευτέρα 18 Ιουνίου
έχουμε την Ελληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και την Τουρκάλα Νιλ Κοτσαμανγκίλ στο τσέλο. Μαζί, δημιουργούν μια μοναδική συναυλία με έργα Σούμαν, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς, Πιατσόλλα και μελωδίες ελλήνων και τούρκων συνθετών.

Μετά, ακολουθεί η αγαπημένη σολίστ του πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου.

21 & 22 Ιουνίου: θα την ακούσουμε σε έργα Σοπέν
25 & 26 Ιουνίου: το πρόγραμμά της περιλαμβάνει έργα Σούμπερτ και Μπραμς.

Δύο μαγικά διήμερα με τη διεθνούς φήμης πιανίστρια. Συμμετέχει ο τσελίστας Χριστόφορος Μιρόσνικοφ. Στο δεύτερο πρόγραμμα μαζί τους και ο βιολιστής Γιώργος Καρτελιάς.

Το συναυλιακό πρόγραμμα κλείνει το διήμερο 28 και 30 Ιουνίου η Συναυλία κλασικής μουσικής, σε δύο μέρη, με έργα του Βασίλη Ρακόπουλου. Θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, δύο σουίτες για κλασική κιθάρα και κουιντέτο εγχόρδων. Πρόκειται για τα έργα affection και no answer, που αναζητούν έναν κοινό τόπο αισθητικής συνύπαρξης διαφορετικών στυλιστικών ιδιωμάτων.

Να πούμε στους φίλους ακροατές ότι η αυλή του ΜΙΕΤ βρίσκεται Θουκυδίδου 13 – Πλάκα, πολύ κοντά στη Μητρόπολη των Αθηνών. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13 – Αθήνα, ενώ τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων,

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 5 € το μειωμένο έως 10 € το κανονικό.