ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη στο Μουσείο Μπενάκη


Η τέταρτη παράσταση της σειράς «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο» είναι βασισμένη στα Απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, «Η Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής από τα 1770 έως τα 1836»

Μετά από τις sold-out παραστάσεις «Νεοπτολέμου Μύησις», «Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε» και «Ερωφίλης κέντημα», ήρθε η σειρά της τέταρτης και τελευταίας για φέτος παραγωγής του κύκλου «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο» που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο. Με τίτλο «Το είπε ο Γέρος» και έμπνευση από τα Απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, «Η Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής από τα 1770 έως τα 1836», κείμενα και αφηγήσεις για το πρόσωπο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η παράσταση φωτίζει άγνωστες πτυχές του αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας, όπως αυτές τις εμπιστεύθηκε ο Γέρος του Μοριά στο Γεώργιο Τερτσέτη.

Αφορμή για τη νέα αυτή θεατρική περιπέτεια είναι το ολόσωμο πορτραίτο του Κολοκοτρώνη και ένα σπαθί που δωρίθηκε από τον ίδιο στον φιλέλληνα στρατηγό Φαβιέρο, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Μπενάκη.

«Το είπε ο Γέρος», Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 7, 14, 21 28 Μαρτίου 2017, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: € 15, € 10 μειωμένο (ανά παράσταση). Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του μουσείου Τετάρτη & Παρασκευή, 9:00 – 17:30, Πέμπτη & Σάββατο 9:00-24:00, Κυριακή 9:00 – 15:00.