ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Μία συζήτηση περί αγγέλων και δράκων» στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Ο ζωγράφος Αλέκος Κυραρίνης συζητά με τον ποιητή Δημήτρη Αγγελή για τη σχέση της ποίησης με τη ζωγραφική, της τέχνης με τη θεολογία, για τους καλούς αγγέλους που μας παραστέκονται και τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δράκους που μας καταδιώκουν. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με αφορμή την έκθεση «Αγγελοφάνεια» του Αλέκου Κυραρίνη, η οποία παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

«Ο εικαστικός Αλέκος Κυραρίνης έχει από καιρό στραμμένο το βλέμμα του στον Άγγελο, αξιοποιώντας και μετασχηματίζοντας πρότυπα φτερωτών μορφών, για να αποδώσει ανθρωπομορφικά την άυλη, μη ορατή υπόσταση των αγγέλων. Με εικοσάχρονη σχεδόν πείρα από αυτήν τη σπουδή, ο ζωγράφος παρουσιάζει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μία αισθητική πρόταση για τον «Άγγελο», μπολιασμένη στην παράδοση με σύγχρονο χαρακτήρα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δημήτρης Αγγελής είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ» και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης «Ανθίβολα». Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική συλλογή «Επέτειος» και πρόσφατα με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή του «Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου».