ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Λεωνίδας Καβάκος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε Αγρίνιο και Πάτρα


«Όλα ξεκίνησαν από μια συμφωνία μεταξύ μουσικών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΑ για τη σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. «Από την πρωτοβουλία των μελών της Κρατικής Ορχήστρας , οι οποίοι είχαν την ιδέα να προτείνουν στον διεθνώς αναγνωρισμένο βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο να συμπράξει με την Ορχήστρα. Η συγκυρία ήταν ευτυχής και η πρόταση έγινε δεκτή με διάθεση προσφοράς μουσικής για καλό σκοπό, αλλά και προσφοράς στην ίδια τη μουσική, από τον τιμημένο με σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το "Artist of the Year" της Gramophone το 2014 και το Leonie Sonning Music Prize το 2017, Λεωνίδα Καβάκο.

O κορυφαίος μουσικός επιστρέφει, λοιπόν, ως σολίστ και ως αρχιμουσικός στο πόντιουμ της Κρατικής ορχήστρας, για τέσσερις συναυλίες, ξεκινώντας από το Αγρίνιο και την Πάτρα, στις 13 και 14 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Η πρώτη συναυλία, στις 13/1, θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου και του Δημοτικού Θεάτρου, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, υπέρ των αναγκών τοπικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, ενώ την Κυριακή, 14/1, η Ορχήστρα θα φιλοξενηθεί, με την αρωγή του πανεπιστημίου Πατρών, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Τα έργα που θα ερμηνεύσει, είναι το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.4 σε ρε μείζονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, οι Ουγγρικές Εικόνες, Sz. 97 του Μπέλα Μπάρτοκ, η Συμφωνία αρ. 7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70 του Αντονίν Ντβόρζακ.