ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Eκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία


Με την παρουσία Πρωταθλητών της εθνικής Παραολυμπιακής ομάδας και Πρωταθλητών των Special Olympics της Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία. Το γεγονός έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Βαθέος Αυλίδος, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, με την παρουσία 500 και πλέον μαθητών.

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο που τα ξεπερνούν. Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος στο τέλος προσέφερε από μία Εικόνα της Παναγίας και ημερολόγια της Μητροπόλεως στους προσκεκλημένους ομιλητές και πρωταθλητές.

«Εκφράζουμε την αγάπη μας, αγκαλιάζουμε, συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία. Τους εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας γιατί ανταπεξέρχονται στην δύσκολη πραγματικότητα» , τόνισε ο κ. Γεώργιος.

«Αποτελούν πρότυπα για όλους μας και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι μας, ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και δεξιότητες να μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά της κοινωνίας που έχουμε όλοι οι άλλοι» είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην έναρξη συμμετείχε και χορωδία Ιεροψαλτών με μαέστρο τον κ. Σ. Μπενή. Τον συντονισμό είχε ο κ. Σταύρος Μακαρίου συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και παρουσίασε την όλη εκδήλωση.

Διεξήχθησαν επιδείξεις των αθλημάτων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της σκοποβολής και της καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο από τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγωνισμάτων, ενώ από τους Αθλητές των Special Olympics παρουσιάστηκαν αθλήματα όπως τζούντο.