ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ186/2012


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται , σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος.

11:00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα. Το θέμα είναι: «Το Άγιο Πνεύμα, αυτός ο μεγάλος άγνωστος». Καλεσμένος είναι ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ. Θεολογίας.

12:00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και ο Γιώργος Ντόκος, θεολόγος, αναφέρονται στη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας για το Άγιο Πνεύμα. Καλεσμένοι είναι: ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Πατερικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Νικόλαος Νικολαΐδης, Καθηγητής Πατερικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ.

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία
και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Πιστεύω».

17:00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου αναφέρεται στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας σύμφωνα με την πατερική παράδοση. Καλεσμένος είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

20:05 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Οι καιροί που καλούν την Εκκλησία» του Ολιβιέ Κλεμάν.

21:30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Νεοελληνική Ιστορία (1821 – σήμερα)», που παρουσιάζει ο Δρ. Φιλοσοφίας κ. Φανούρης Βώρος, έχει, σήμερα θέμα: «Η αξία και η δυσκολία της ιστορικής παιδείας».

22:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Το Άγιο Πνεύμα συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι: κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, η κα Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, φιλόλογος, συγγραφέας .