ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ329/2015


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, τροποποιείται σήμερα, λόγω του αφιερώματος στην 28η Οκτωβρίου και έχει θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις».

09.00 & 10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα

09.30 Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στη Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Καλεσμένος είναι ο κ. Ευάγγελος Τσίρκας, Στρατηγός, συγγραφέας.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα

11.01 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην προσφορά της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατοχής.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα

12.01 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στους Αρχιεπισκόπους Αθηνών Χρύσανθο και Δαμασκηνό. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα» ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει Γράμματα από το πολεμικό μέτωπο.

15.00 ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΒΕΡΤ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στον Άγγελο Έβερτ, Διοικητή της Αστυνομίας Πόλεων στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, και τη σημαντική συνεισφορά του στην Ελληνική αντίσταση και στην ανακούφιση και σωτηρία πολλών εμπεριστάτων Αθηναίων. Καλεσμένη είναι η κα Ζανέτ Μπατίνου, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

17.01 ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στη Σοφία Βέμπο και στη συμβολή της στην αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων στρατιωτών που αγωνίστηκαν στα βουνά της Πίνδου κατά των Ιταλών το 1940. Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος, ανηψιός του Μίμη Τραϊφόρου, συζύγου της Σοφίας Βέμπο.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με την Εύα Κεχαγιά

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

19.01 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΑΒΕΡΩΦ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ». Καλεσμένος είναι ο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και Κυβερνήτης του Θωρηκτού «Αβέρωφ» κ. Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος.

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει από το βιβλίο «Μαρτύριο και θαύματα του Αγίου Δημητρίου θαύματα» Συμεών του Μεταφραστού, Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια Γεωργίου Δ. Παπαδημητρόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής καθώς και στην αντίσταση των Ελλήνων. Καλεσμένος είναι ο Στρατηγός Φώτης Μεταλληνός.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Χρήστος Μιχαηλίδης διαβάζει το βιβλίο «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων - Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι 1430-1950» του Mark Mazower. Μετάφραση: Κώστας Κουρεμένος. Εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 1940
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Λογοτεχνικά έργα, μαρτυρίες στρατιωτών, δημοσιογράφοι και κείμενα για το 1940». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Θανάσης Βαλτινός, Ακαδημαϊκός και πεζογράφος, που διαβάζει από το «Πλατύ ποτάμι» του Γιάννη Μπεράτη και ο κ. Κώστας Χατζηαντωνίου, πεζογράφος και δοκιμιογράφος.

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟ 1940
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης επιχειρεί να παρουσιάσει τον πόλεμο του 1940 μέσα από τα πρωτοσέλιδα και τα κείμενα των εφημερίδων της εποχής.