ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ99/2012


08:10 ΑΝΑΤΟΛΗ – ΔΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ 1453 ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Θεοδοσία Αντωνέλλου, αναφέρεται στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ανατολής – Δύσης πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

10:00 ΑΝΑΤΟΛΗ – ΔΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ 1453 ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στις Εκκλησιαστικές σχέσεις μεταξύ Ανατολής – Δύσης πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Καλεσμένος είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

11:00 ΑΝΑΤΟΛΗ – ΔΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ 1453 ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ανατολής – Δύσης πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Καλεσμένος είναι ο ιστορικός Μιχάλης Γάσπαρης.

12:00 ΑΛΩΣΗ: ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου, αναφέρεται στις συνέπειες που είχε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις σχέσεις Δυτικών και υποδούλων.

13:00 ΡΩΜΙΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, επιχειρεί να παρουσιάσει τους Ρωμιούς λόγιους στη Δύση πριν και μετά την Άλωση.

15:00 ΡΩΜΑΙΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΩΣ ΤΟ 1821
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στις Ρωμαίικες παροικίες στη Δύση από την Άλωση έως το 1821. Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής στο ΑΠΘ.

16:00 ΡΩΜΙΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Διαμάντω Μπούρτζινου, αναφέρεται στους Ρωμιούς λόγιους και τη σχέση τους με τις κλασικές σπουδές.

17.00 ΡΩΜΙΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στους Ρωμιούς λόγιους και τη σχέση τους με την Αναγέννηση. Καλεσμένος είναι ο κ. Ευάγγελος Χρυσός, Καθηγητής Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού μεταδίδεται από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης

20:00 ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Μάκης Αδαμόπουλος, αναφέρεται στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε Δύση και υποδούλους.

21:30 ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, είναι αφιερωμένη: α) στον Άνθιμο Γαζή με καλεσμένο τον Κώστα Λιάπη, ιστορικό, ερευνητή και λαογράφο και β) στους «Δημητριείς», δηλαδή Γρηγόριο Κωνσταντά και Δανιήλ Φιλιππίδη, με καλεσμένο τον Γιώργη Πρίντζιπα, ιστορικό, συγγραφέα, πρώην Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.