ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ193/2015


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Αθηνών.

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Κωνσταντίνο Παππά

11.01 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται σήμερα στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο μέσα από κείμενα Καθηγητών των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Κωνσταντίνο Παππά

12.00 ΠΑΥΛΟΣ - ΑΠΟ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Βασίλης Σπυρόπουλος παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στον Απόστολο Παύλο που από διώκτης των χριστιανών έγινε Απόστολος του Χριστού. Καλεσμένος είναι ο π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας.

13.00 Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Κωνσταντίνος Παππάς παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του Αποστόλου Πέτρου. Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

14.30 ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Ε)
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος παρουσιάζει την εκπομπή: «Οι Πράξεις των Αποστόλων». Καλεσμένος είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

15.00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η Σμαραγδή Καράγιωργα παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στην Εκκλησία των Φιλίππων που ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος. Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

16.01 Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Αντώνης Γιαννακόπουλος παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στην οικουμενικότητα στην Θεολογία του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

17.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

18.01 Ο ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Αντώνης Γιαννακόπουλος παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στον ύμνο της αγάπης του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένη είναι η κα Ελένη Ζαρείφη, θεολόγος.

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

19.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από τον Βράχο της Ακροπόλεως - Πνύκα

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ (Ε)
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει την εκπομπή στην οποία ακούγονται ύμνοι της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης Δαμασκηνός υπό την διεύθυνση του Αντωνίου Μπελούση.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ
Η Σμαραγδή Καράγιωργα, στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, παρουσιάζει τις αναφορές που γίνονται στον Απόστολο Παύλο στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι προσωπικότητες του Αποστόλου Παύλου και του συγγραφέα των Πράξεων των Αποστόλων Ευαγγελιστού Λουκά - Η σχέση τους – Η αιτία της συγγραφής του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων». Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Φώτης Ψυχάρης διαβάζει το βιβλίο: «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή». Εκδόσεις Αστήρ - Παπαδημητρίου.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που επιχειρεί μια προσέγγιση στους όρους της πίστεως μέσω των Ψαλμών και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο 101ος Ψαλμός».

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 15.00 – Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

04.00 Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Η Αποστολικότητα της Εκκλησίας». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δρ Θεολογίας κ. Νικόλαος Ασπρούλης. Καλεσμένοι είναι οι Δρ Θεολογίας: π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου.