ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ87/2015


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

09.01 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, έχει θέμα: «Παιδεία και εθνική συνείδηση στον Ελληνικό κόσμο από την Άλωση μέχρι και τις παραμονές της Επανάστασης». Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Κουρταλίδης, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.

10.00 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ
Η Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή μεταδίδεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

10.30 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Τραγούδια και σκοποί της Επανάστασης του 1821».

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

12.01 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Ε)
Η επετειακή αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται στις κορυφαίες στιγμές του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

14.30 ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)
Η επετειακή αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου, έχει θέμα: «Η επανάσταση του 1821 και η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού».

15.00 ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε)
Η επετειακή αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στην σύσταση, στους σκοπούς, στη δράση, στα πρόσωπα και στη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ηχογραφήματα ψαλτικής τέχνης
Με τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη

17.00 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (Ε)
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Γεώργιος Κόρδης, παρουσιάζει και αναλύει την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αναδεικνύει τους συμβολισμούς και το θεολογικό νόημα της.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

18:01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Οι ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20.00 Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στο Γενεαλογικό δένδρο της Παναγίας. Καλεσμένη είναι η κα Μαριλένα Ευθυμίου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

21.00 ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (Ε)
Η επετειακή αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στο πολιτισμικό και κοινωνικό γίγνεσθαι κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Καραμπελιάς.

22.00 ΕΝΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Μπλάθρας, έχει θέμα: «Ο ρόλος των φιλελλήνων και η συμβολή τους στην αίσια έκβαση του αγώνα». Καλεσμένος είναι ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Ισίδωρος Ζουγρός.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Στέφανος Ληναίος διαβάζει το Α΄ βιβλίο από τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη». Εκδόσεις Ελληνική Εκδοτική.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (Ε)
Η επετειακή αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην προετοιμασία των Ρωμηών για την Επανάσταση του 1821 καθώς και στις εξεγέρσεις τους σε διάφορα μέρη του Ελλαδικού χώρου. Καλεσμένοι είναι οι ιστορικοί κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου και κ. Νικόλαος Κόλλιας.

03.30 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 14.30 – ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5