ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ356/2011


11.01 ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει το βίο του Αγίου Δημητρίου και τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτόν. Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Ομοτ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

12.01 Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, αναφέρεται στη σχέση του Αγίου Δημητρίου και της πόλεως της Θεσσαλονίκης όσο αφορά το εμπόριο. Γίνεται αναφορά στην ιστορία και τη σημασία της ΔΕΘ (Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης).

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου: Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Παπαδοπούλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

14.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου
παρουσιάζει την ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Καλεσμένος είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

17.00 Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται στην έννοια και το περιεχόμενο του μαρτυρίου στο πρόσωπο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου. Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλειος Γκρίλλας, Υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

20.05 Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στον Άγιο Δημήτριο όπως η μνήμη του συνδέθηκε με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου: Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Παπαδοπούλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

22.01 Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στον Άγιο Δημήτριο ως πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Τόσο στην ανάδειξή Του ως προστάτη της, όσο και στις εορτές και στις εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή Του. Καλεσμένος είναι ο π. Ιάκωβος Αθανασίου, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος διαβάζει το βιβλίο «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα. Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.