ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ261 /2011


11.00 ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που επιμελείται ο κ. Λάμπρος Λιάβας, παρουσιάζει Δημοτικά τραγούδια για την Παναγία.

12:00 ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζουν οι Δρ. Θεολόγοι Θανάσης Παπαθανασίου και Βασίλης Αργυριάδης, έχει θέμα: «Δεκαπενταύγουστος: Κοίμηση της ζωής - Μετάβαση στη ζωή».

14.30 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου αναφέρεται στις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης που αφορούν στο πρόσωπο της Παναγίας.

15.00 Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΣ" ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στον τορπιλισμό της «ΕΛΛΗΣ» ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης. Αναλύονται τα αίτια, παρουσιάζεται το γεγονός, η σημασία του καθώς και οι επιπτώσεις του.

17.00 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, αναφέρεται στο πρόσωπο της Παναγίας όπως αυτό βιώνεται μέσα στην λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας.

18.00 Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στο πρόσωπο της Παναγίας όπως αυτό φανερώνεται στην Καινή Διαθήκη.

20.05 ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, επιχειρεί να προσεγγίσει το θεολογικό νόημα της Ορθόδοξης εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

21.30 Ο ΤΟΠΟΣ ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στον τόπο ταφής της Θεοτόκου.

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Παναγία μας. Ο Δρ. Θεολογίας κ. Νικόλαος Ασπρούλης παρουσιάζει την εκπομπή με θέμα: «Μετάσταση προς την ζωή: Το πρόσωπο της Θεοτόκου στην Εκκλησία». Καλεσμένοι είναι ο Αγιορείτης π. Μωϋσής, η Δρ. Θεολογίας κα Ελένη Κασσελούρη- Χατζηβασιλειάδη και ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Μαρτζέλος.