ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ167/2014


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

06.30 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας.

10.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, η κίνηση στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

11.01 "ΒΑΣΙΛΕΥ ΟΥΡΑΝΙΕ, ΠΑΡΑΚΛΗΤΕ ... ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΗΜΙΝ"
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει θέμα: «Το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του χριστιανού».

12.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, FILIOQUE (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος, Filioque». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι: π. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και κ. Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

14.30 ΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΡΕΥΣΟΜΑΙ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εις τα έθνη πορεύσομαι», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στους μαθητές του Ιησού που έλαβαν την εντολή να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, στα μέρη που ταξίδεψαν και στο κήρυγμά τους. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Δ΄ Αποστολική περιοδεία του Αποστόλου Παύλου. Μέρος Β΄».

15.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία
και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Πιστεύω».

16.00 ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος όπως αυτά παρουσιάζονται στην προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Κουκίδης, υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

17.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και τον Αντώνη Αετόπουλο

18.00 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ που ασχολείται με τις διαστρεβλώσεις και την αλήθεια για το τι είναι Εκκλησία και παρουσιάζει ο π. Δωρόθεος Πάπαρης, έχει σήμερα, θέμα: «Η Εκκλησιολογία του Αποστόλου Παύλου – η εκκλησία ως οικοδομή Χριστού».

19.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19.40 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με την Εύα Κεχαγιά

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

22.00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής – πρόσωπα και γεγονότα», που παρουσιάζουν οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ. Θεολογίας και Σταύρος Τερζής, Θεολόγος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Άγιο Πνεύμα στη ζωή της Εκκλησίας». Καλεσμένοι της εκπομπής: ο Χρήστος Καρακόλης, Επίκουρος Kαθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών, ο π. Θεόδωρος Κουμαριανός, Λέκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών και ο Πέτρος Βασιλειάδης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – "ΒΑΣΙΛΕΥ ΟΥΡΑΝΙΕ, ΠΑΡΑΚΛΗΤΕ ...ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΗΜΙΝ"

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 18.00 - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.00 - ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 17.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ