ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ68/2014«Με ιδιαιτέραν χαράν αλλά και συγκίνησιν συνάμα, χαιρετίζομεν την σημερινήν επίσημον έναρξιν του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας μας». Με αυτά τα λόγια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, σηματοδοτήθηκε, πριν από 25 χρόνια την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η έναρξη λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με αφορμή την επέτειο αυτή το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 παρουσιάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας 9 Μαρτίου 2014 ένα ολοήμερο αφιέρωμα – οδοιπορικό στην ιστορία και στις εκπομπές του.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τα Μέλη του Συμβουλίου της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) στην οποία ανήκει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, ο Διευθυντής του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, πρώην Διευθυντές, παλαιότεροι και σημερινοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι, χαιρετίζουν την επέτειο και θυμούνται, συζητούν και συμπροβληματίζονται για το χθές, το σήμερα και το μέλλον του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του ολοημέρου αφιερώματος, ακούγονται χαρακτηριστικά δείγματα από τις εκπομπές του Αρχείου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο τώρα ψηφιοποιείται. Παρεμβαίνουν Μητροπολίτες και κληρικοί από όλη τη χώρα όπου είναι δικτυωμένος ο Ραδιοφωνικός Σταθμός. Χαιρετίζουν, επίσης, Καθηγητές Παν/μίου και άλλοι συνεργάτες του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, οι εκπομπές από το αρχειακό υλικό του Σταθμού που ακούγονται στο αφιέρωμα αναφέρονται σε θέματα όπως:

• Τα εγκαίνια και η πρώτη εκπομπή την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 1989
• Σημαντικά Εκκλησιαστικά γεγονότα
• Συνεντεύξεις ξεχωριστών Εκκλησιαστικών και μη προσώπων
• Θεολογία, παράδοση, πολιτισμός, βυζαντινή και όχι μόνο μουσική, κοινωνικά προβλήματα, ιστορία, νεότητα, κ. α.

που «σφράγισαν» την 25άχρονη πορεία του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το ιστορικό όσο και οι εκπομπές του Σταθμού όπως προκύπτουν από το αρχειακό υλικό, βεβαιώνουν ότι το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας έδωσε εξαιρετικούς καρπούς και ότι έχει ακόμη να δώσει πολλά, κατά τις επιταγές των καιρών, σε ζητήματα Ορθοδόξου Πίστεως, Θεολογίας, Ιστορίας, Πολιτισμού, Μουσικής, αλλά και της μαρτυρίας των εκκλησιαστικών κοινοτήτων σε προβλήματα κοινωνικά. Το αφιέρωμα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Αδαμαντία Μπούρτζινου και Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2014
Πληροφορίες: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, π. Ιωακείμ Ιωακειμίδης, τηλ. 2107298222