ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ7/2011


11:00 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ -- ΦΩΤΑ
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Αδαμαντία Μπούρτζινου αναφέρεται στην θεολογική σημασία της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, όπως αυτή καταγράφεται σε κείμενα Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο: «Όσιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν σαλός». Εκδόσεις: Ιερά Μονή Παρακλήτου

14:30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ: «Ξεφυλλίζοντας βιβλία», η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει, από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας, τα βιβλία : «Του Αγίου Δωδεκαημέρου» και «Η Βάπτιση του Χριστού».

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Δόγμα και ζωή», που παρουσιάζουν ο π. Αμβρόσιος Σταμπλιάκας, και ο θεολόγος κ. Θεόφιλος Αμπατζίδης, έχει σήμερα θέμα: «Το Χριστολογικό δόγμα Α΄».

20:05 ΘΕΟΦΑΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου αναφέρεται σε Θεοφάνειες που συναντώνται στην Παλαιά Διαθήκη. Καλεσμένος είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

21:30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας»,
που παρουσιάζει ο ιστορικός κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο μεγάλος ιστορικός του 19ου αιώνα: Κωνσταντίνος Παπαρ-
ρηγόπουλος».

22:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Αγιότητα και πολιτισμός»,
που παρουσιάζει ο Παναγιώτης Υφαντής, έχει, σήμερα, θέμα: «Η τιμή των αγίων στην Βίβλο».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Ο Φώτης Ψυχάρης διαβάζει από το βιβλίο «Η εντός ημών Βασιλεία» του Καλλίστου Γουέαρ. Εκδόσεις: Ακρίτας