ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ279/2013


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

12:00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και Γιώργος Ντόκος, Θεολόγος, έχει σήμερα θέμα: «Οικολογική κρίση: κτίση και άνθρωπος σε διάλογο». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόπουλος, Καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας του ΑΠΘ, ο κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Θεολογική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ο κ. Χριστόφορος Αρβανίτης, Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Θεολογική Ακαδημία Κρήτης, ο κ. Αθανάσιος Δεβετζίδης, θεολόγος και ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής.

14:30 ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Περιβάλλον.

16:00 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ασχολείται με το θέμα του Περιβάλλοντος όπως αυτό αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

17:00 ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟ (Ε)
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, γίνεται αναφορά στην Κοσμολογία - Κτιστό και Άκτιστο από πλευράς Ορθόδοξης Θεολογίας.

18:00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Θρησκεία για αθέους – Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τη σημασία και το νόημα της θρησκείας στον 21ο αιώνα» Αλαίν ντε Μοττόν. Μετάφραση Αντώνης Κακολύρης. Εκδόσεις Πατάκη.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, ασχολείται με θέματα που αφορούν τα διάφορα είδη ρύπανσης που παρατηρούνται σε όλα τα μέρη του Πλανήτη. Αναφέρεται στα αίτια που τα προκαλούν καθώς και στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

21:30 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Ε)
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει κείμενα Πατέρων που αφορούν το Περιβάλλον.

22:00 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στη σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος όπως αυτή κατανοείται στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23:00 Η ΚΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, ασχολείται με την παρουσία και την αναφορά της Κτίσης τόσο στην Υμνογραφία της Εκκλησίας όσο και στην Ορθόδοξη Αγιογραφία.