ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ211/2013


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βεργίνα Ημαθίας.

11:00 ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΤΗΤΑ–ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ–ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στη ζωή της πρώτης Αποστολικής Εκκλησίας.

12:00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής – πρόσωπα και γεγονότα», που παρουσιάζουν οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ. Θεολογίας και Σταύρος Τερζής, Θεολόγος, έχει, σήμερα, θέμα: «Εμπειρική Δογματική. Η συμβολή του π. Ιωάννη Ρωμανίδη στην επανεύρεση των κριτηρίων της πατερικής θεολογίας». Καλεσμένος της εκπομπής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

14:30 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑΘΑΝΑΗΛ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στην ζωή και το έργο των Αγίων Αποστόλων Φιλίππου και Ναθαναήλ.

15:00 Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

16:00 Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Μάκης Αδαμόπουλος, αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη.

17:00 Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων,
ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου.

18:00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Φύλακας του αδελφού μου» του Γιώργου Μπάρλα. Εκδόσεις Αρχονταρίκι.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου Θωμά.

21:30 ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος παρουσιάζει την εκπομπή: «Οι Πράξεις των Αποστόλων». Καλεσμένος είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Η Αποστολικότητα της Εκκλησίας». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δρ Θεολογίας κ. Νικόλαος Ασπρούλης. Καλεσμένοι είναι οι Δρ Θεολογίας: π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου.