ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ210/2013


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Αθηνών.

11:00 ΠΑΥΛΟΣ: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην προσωπικότητα, στη ζωή και στο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

12:00 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στη Θεολογία του Αποστόλου Παύλου μέσα από τις Επιστολές του. Καλεσμένη είναι η κα Αλεξάνδρα Παλάντζα, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

13:00 Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην αρετή της αγάπης όπως παρουσιάζεται στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου Δρ θεολογίας.

14:30 Η Α΄ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στους τόπους που επισκέφτηκε και στις αλήθειες που κήρυξε κατά την πρώτη του περιοδεία ο Απόστολος Παύλος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πρώτη Αποστολική Σύνοδο στα Ιεροσόλυμα. Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

16:00 Η Β΄ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στους τόπους που επισκέφτηκε και στις αλήθειες που κήρυξε κατά τη δεύτερη του περιοδεία ο Απόστολος Παύλος. Καλεσμένη είναι η κα Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Λέκτορας Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

17:00 Η Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στους τόπους που επισκέφτηκε και στις αλήθειες που κήρυξε κατά την τρίτη του περιοδεία ο Απόστολος Παύλος.

18:00 Η Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στους τόπους που επισκέφτηκε και στις αλήθειες που κήρυξε κατά την τέταρτη του περιοδεία ο Απόστολος Παύλος. Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Μουστάκης, Δρ. θεολογίας.
19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται σήμερα, από τον ιερό βράχο ακροπόλεως Πνύκα.

21:30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο π. Αμβρόσιος Σταμπλιάκας ερμηνεύει και αναλύει το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής των Αγίων Πάντων (Ματθ. θ΄ 36, ι΄ 1 – 8).

22:00 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.