ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ204/2013


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας.

11:00 ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα και στην σχέση του με την Εκκλησία. Καλεσμένος είναι ο π. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

12:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, FILIOQUE (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος, Filioque». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι: π. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και κ. Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

15:00 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που ασχολείται με τις διαστρεβλώσεις και την αλήθεια για το τι είναι Εκκλησία και παρουσιάζει ο π. Δωρόθεος Πάπαρης, έχει σήμερα θέμα: «Εκκλησία και Άγιο Πνεύμα».

17:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει, σήμερα, από το βιβλίο : «Οι καιροί που καλούν την Εκκλησία», του Olivier Clément.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία
και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Σύμβολο της Πίστεως».

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

22:00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής – πρόσωπα και γεγονότα», που παρουσιάζουν οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ. Θεολογίας και Σταύρος Τερζής, Θεολόγος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Άγιο Πνεύμα στη ζωή της Εκκλησίας». Καλεσμένοι της εκπομπής: ο Χρήστος Καρακόλης, Επίκουρος Kαθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών, ο π. Θεόδωρος Κουμαριανός, Λέκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών και ο Πέτρος Βασιλειάδης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.