ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ156/2010


11.00 ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ
Η Κατερίνα Χουζούρη και ο Κώστας Παππάς παρουσιάζουν ειδική εκπομπή για την άλωση της Πόλης με θέμα: «Χρονογραφική και χαρτογραφική αποτύπωση της Αλώσεως». Καλεσμένη είναι η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Βαρβάρα Δεληβοριά.

13:00 ΑΙΤΙΑ ΠΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει ειδικό αφιέρωμα με τίτλο:
«Αίτια της πτώσεως και της αλώσεως της Πόλης – επίκαιρα συμπεράσματα». Καλεσμένη είναι η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Μαντουβάλου.

15:00 Η ΠΡΩΤΗ ΑΛΩΣΗ 1204
Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος αναφέρεται στην πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 από τους Σταυροφόρους. Καλεσμένοι είναι: ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς.

16:00 ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Η Στέφη Χριστοδούλου παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στο Πολίτευμα και τους Θεσμούς της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

17:00 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ
Ο Μουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου κ. Λάμπρος Λιάβας παρουσιάζει τραγούδια της Αλώσεως.

20:00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο Κώστας Μπλάθρας παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στην άλωση της Πόλης και τις τελευταίες μέρες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καλεσμένη είναι η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ.

21:30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει την Ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από την ίδρυσή της από τον Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο μέχρι την είσοδο του Μωάμεθ του Πορθητή στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία. Καλεσμένος, σήμερα, είναι ο κ. Τίτος Αθανασιάδης, δημοσιογράφος.

23:00 ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Η Σμαραγδή Καράγιωργα παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στους Λόγιους της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καλεσμένος είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Παναγιώτου.