ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ7/2013


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

12:00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και Γιώργος Ντόκος, Θεολόγος, έχει σήμερα θέμα: «Πρόσληψη και Ανακαίνιση». Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Αρχισυντάκτης του περιοδικού "Σύναξη" και καθηγητής στο Λύκειο Ζεφυρίου.

15:00 Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Μπλάθρας, αναφέρεται σε ιστορικά, γεωγραφικά και συμβολικά στοιχεία που αφορούν στον ποταμό Ιορδάνη.

17:00 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, έχει θέμα: «Θεολογική και εικαστική προσέγγιση της εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, η κα Ιωάννα Στουφή - Πουλημένου, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και ο π. Σταμάτης Σκλήρης, αγιογράφος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19:00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Οικολογική κρίση και ελπίδα» Καλλίστου Ware, Επισκόπου Διοκλείας. Εκδόσεις Ακρίτας.

20:00 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στον ποταμό Ιορδάνη και στον ασκητισμό που αναπτύχθηκε στην περιοχή του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη.

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει το διήγημα «Φώτα ολόφωτα» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

22:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ) Ο ΕΚ ΛΕΠΡΩΝ
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Ο νεοφανής Άγιος Νικηφόρος (Τζανακάκης) ο εκ λεπρών». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Αγιορείτης μοναχός Σίμων, συγγραφέας του βίου και των θαυμάτων του Αγίου Νικηφόρου.