ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ438/2012


06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08:10 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, η Κατερίνα Χουζούρη, παρουσιάζει την ανασκόπηση της εκπομπής «Κάθε μέρα νέα μέρα» για τη χρονιά που πέρασε. Ακούγονται αποσπάσματα από σημαντικές συνεντεύξεις.

11:30 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει την ανασκόπηση της εκπομπής «Η ταυτότητα της Εκκλησίας» για τη χρονιά που πέρασε. Ακούγονται αποσπάσματα από σημαντικές εκπομπές.

14:30 ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει την ανασκόπηση των εργασιών των Συνοδικών και Ειδικών Επιτροπών της χρονιάς που πέρασε. Οι Συνοδικές και Ειδικές Συνοδικές Επιτροπές ορίζονται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με κύριο σκοπό την μελέτη και επεξεργασία των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως των συνελεύσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, καθώς και την γενικότερη υποβοήθηση του έργου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και έχουν γνωμοδοτική αρμοδιότητα.

16.00 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Μάκης Αδαμόπουλος παρουσιάζει την ανασκόπηση των Εκκλησιαστικών ειδήσεων και των κηρυγμάτων του Αρχιεπισκόπου για τη χρονιά που πέρασε. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στις επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στις τοπικές και αυτοκέφαλες Εκκλησίες και ακούγονται αποσπάσματα από σημαντικά κηρύγματα και ομιλίες του.

19.00 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου παρουσιάζει την ανασκόπηση της εκπομπής «Ανθρώπινες σχέσεις» για τη χρονιά που πέρασε. Ακούγονται αποσπάσματα από σημαντικές εκπομπές.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
Ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει το διήγημα «Πρωτοχρονιά στην Αγία Παρασκευή» του Φώτη Κόντογλου.

22.01 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα έχει θέμα: «Ο χρόνος και η έννοια της Πρωτοχρονιάς».
Καλεσμένοι είναι: α) ο κ. Γιώργος Βενετούλιας, φιλόλογος, λαογράφος, συγγραφέας, ο οποίος αναφέρεται στο ιστορικό της εορτής της Πρωτοχρονιάς στο διάβα των αιώνων καθώς και στα ήθη, έθιμα και τις προκαταλήψεις που επικρατούσαν και επικρατούν και β) ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ο οποίος κάνει αναφορά στην έννοια του χρόνου και στα Έσχατα.