ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ48/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο. Σήμερα το θέμα είναι: «Η έννοια της Θεοδικίας και η παρουσία του κακού στον κόσμο». Καλεσμένοι είναι: o κ. Παύλος Κλιματσάκης, Δρ Φιλοσοφίας, ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, ο κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογίας και ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογίας.

14.00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Β΄ Τιμ. γ΄ 10 - 15) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. ιη΄ 10 – 14) της Κυριακής ΙΣΤ΄ Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου).

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται στην Ορθόδοξη πίστη μέσα από τα βιβλία. Σήμερα το θέμα είναι: «Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος- "Πέμπτος Θεολογικός Λόγος, Περί του Αγίου Πνεύματος" - Η ομολογία της θεότητος του Αγίου Πνεύματος». Καλεσμένη είναι η κα Δέσπω Λιάλιου, Ομότ. Καθηγήτρια της Ερμηνείας Δογματικών και Συμβολικών Κειμένων της Εκκλησίας στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

16.00 Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Παλαιά Διαθήκη διηγείται», που αναφέρεται σε γνωστά και άγνωστα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και επιχειρεί τη θεολογική προσέγγισή τους και παρουσιάζει η Λέκτορας Παν/μίου Αλεξάνδρα Παλάντζα, έχει σήμερα θέμα: «Η διήγηση του βιβλίου του Τωβίτ. Μέρος Α΄».

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Ο αυτοκράτωρ ευσεβής λογισμός».

17.00 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Σκοποί του τόπου μας», παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Σήμερα το θέμα είναι: «Αφιέρωμα στην Δώρα Στράτου. Μέρος Α΄».

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

19.00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Η δίκη» του Φράντς Κάφκα. Μετάφραση Κοτζιάς Αλέξανδρος. Εκδόσεις Κέδρος.

19.30 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

20.00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Εκκλησία και πολιτισμός. Μέρος Α΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωσήφ Βιβιλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΤΡΙΩΔΙΟ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Τριώδιο». Την εκπομπή παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα. Καλεσμένος είναι ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ Θεολογίας στον Τομέα της Λειτουργικής, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 – ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 15.00 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5

05.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής - Χρυσοπηγής Χανίων.