ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ47/2019


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

09.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που επιχειρεί μια προσέγγιση στους όρους της πίστεως μέσω των Ψαλμών και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο 17ος Ψαλμός (Μέρος Β΄)».

10.00 ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ (Ε)
Παραμύθια από την άκρη του κόσμου
Με τον Δημήτρη Προύσαλη

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμηοσύνης και Ορθοδοξίας», που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας, έχει σήμερα θέμα: «Δωδεκάνησα».

12.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ε)
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα. Σήμερα το θέμα είναι: «Κωστής Παλαμάς (Πάτρα, 13 Ιανουαρίου 1859 - Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 1943). Ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας. Από τους πολυγραφότερους Έλληνες λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη και ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής γενιάς του 1880, πρωτοπόρος, (μαζί με τον Νίκο Καμπά και τον Γεώργιο Δροσίνη), της αποκαλούμενης Νέας Αθηναϊκής ή Παλαμικής Σχολής». Καλεσμένη είναι η κα Μαρία - Ελευθερία Γιατράκου, Δρ Ιστορίας - Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

14.00 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Αλλοτρίωση δόγματος και ήθους», που παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Το πρόσωπο της Θεοτόκου: Ορθόδοξες απαντήσεις σε αιρετικές αμφισβητήσεις».

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΠΙΣΤΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ – Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται στην Ορθόδοξη πίστη μέσα από τα βιβλία. Σήμερα το θέμα είναι: «Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος ΄΄Περί Επισκόπου΄΄ - Ο Επίσκοπος ως εικόνα Χριστού». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Δρ Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Με τους Γιώργο Ντόβολο και Κωνσταντίνο Μωραΐτη. Σήμερα, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στη μουσική παράδοση του Μωριά. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος, δεξιοτέχνης κλαρίνου, ο κ. Βαγγέλης Βοττέας, δεξιοτέχνης βιολιού, ο κ. Κλέαρχος Κορκόβελος, δεξιοτέχνης τσέμπαλου, ο κ. Κωστής Καλαϊτζάκης, δεξιοτέχνης λαούτου και ο κ. Νεκτάριος Πάλμος, δεξιοτέχνης κρουστών.

17.00 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Με τον δημοσιογράφο Μιχαήλ Γκαγιωγιάκη. Σήμερα, το θέμα είναι: «Γαστρεντερολογικά θέματα». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Καλλιακμάνης, Γαστρεντερολόγος - Ειδικός Ενδοσκόπος και Δρ Ιατρικής.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ»
Η ακολουθία του Εσπερινού και το κήρυγμα της «Φωνής Κυρίου» μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

19.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

20.00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Χριστιανός και Θεόφιλος Χάνσεν και τα δημιουργήματά τους: Τα κτήρια της Ακαδημίας Αθηνών, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης».

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Β΄ Τιμ. γ΄ 10 - 15) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. ιη΄ 10 – 14) της Κυριακής ΙΣΤ΄ Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου).

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΧΟΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΟΣΙΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει οσιακές μορφές Αγιορειτών Πατέρων. Σήμερα το θέμα είναι: «Άγιοι στις απαρχές του ιστορικού βίου του Αγίου Όρους (από την έρημο στο κοινόβιο). Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο π. Νικόδημος Μπιλάλης ο Αγιορείτης.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο: «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία» του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 12.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 22.00 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5