ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ33/2019


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει το βιβλίο «Αββά Δωροθέου. Έργα Ασκητικά». Εκδόσεις: Ετοιμασία. Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρέα, Σταμούλη Α.Ε.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλαμάτας.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμηοσύνης και Ορθοδοξίας», που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας έχει σήμερα θέμα: «Στις ακριτικές Οινούσες».

12.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ε)
Με την Σμαραγδή Καράγιωργα. Σήμερα το θέμα είναι: «Γεώργιος Δροσίνης (9 Δεκεμβρίου 1859 - 3 Ιανουαρίου 1951), ποιητής, πεζογράφος, δημοσιογράφος. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής στην ποίηση και της ηθογραφίας στην πεζογραφία. Η πρώτη ποιητική του συλλογή «Ιστοί Αράχνης» σηματοδότησε την εμφάνιση της Νέας Αθηναϊκής Σχολής ενώ το διήγημά του «Χρυσούλα» κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού «Η Εστία» το 1883. Είναι ο ποιητής της «Ανθισμένης Αμυγδαλιάς». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Αναστάσιος Στέφος, Δρ Φιλολογίας, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου οι Φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη και η πρεσβυτέρα Πόπη Γοντικάκη - Κωστάκη, δασκάλα, αρθρογράφος, εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.

14.00 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Αλλοτρίωση δόγματος και ήθους», που παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Η Ιερά Παράδοση».

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
– Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται στην Ορθόδοξη πίστη μέσα από τα βιβλία. Σήμερα το θέμα είναι: «Παλαιά Διαθήκη - Εγώ ειμί ο Ων, ο Θεός είναι πρόσωπο, δεν είναι απρόσωπος». Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Παπαρνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Ε)
Με τους Γιώργο Ντόβολο και Κωνσταντίνο Μωραΐτη. Σήμερα, παρουσιάζεται η ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής Ρόδη Γκιούλ.

17.00 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Με τον δημοσιογράφο Μιχαήλ Γκαγιωγιάκη. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ρευματολογικά θέματα». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τέμπος, Ρευματολόγος ενηλίκων και παίδων.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού μεταδίδεται από τον Ι. Ν. Αγίων Τριών Σπετσιωτών Μαρτύρων Σπετσών.

19.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

20.00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Η ζωή και το έργο της οικογενείας Δούμπα (Στέργιος, Μιχαήλ, Νικόλαος και Κωνσταντίνος Δούμπας)».

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Β΄ Κορ. στ΄ 1 – 10) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Ματθ. κε΄ 14 – 30) της Κυριακής ΙΣΤ΄ Ματθαίου.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Καλεσμένος είναι ο κ. Στέλιος Παπαθανασίου.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο: «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία» του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 12.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 22.00 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5