ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ363/2012


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

09:15 «ΤΗΣ ΣΚΕΠΗΣ ΣΟΥ ΠΑΡΘΕΝΕ ΑΝΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΣ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Θεοδοσία Αντωνέλλου, αναφέρεται στην μεγάλη εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου που εορτάζεται σήμερα μαζί με την Εθνική εορτή.

10:00 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΩ
Η ακολουθία της Δοξολογίας επί τη Εθνική επετείω μεταδίδεται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

10:30 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Θεοδοσία Αντωνέλλου, αναφέρεται σε ξεχωριστές σελίδες της εποποιΐας του 1940.

11:00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου Λάμπρος Λιάβας, παρουσιάζει ένα εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο.

12:00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και Γιώργος Ντόκος, Θεολόγος, έχει σήμερα θέμα: «Ολοκληρωτισμός και κρίση του ανθρωπισμού». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο ΑΠΘ, ο κ. Σωτήρης Γουνελάς, ποιητής , συγγραφέας, ο κ. Δημήτρης Πισίνας, Διευθυντής των εκδόσεων Μαΐστρος, η κα Εύη Βουλγαράκη, Δρ Θεολογίας και συγγραφέας και ο κ. Ιωάννης Ζερβός, δικηγόρος και Διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Χριστιανική.

14:30 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ’40
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Νίκος Διονυσόπουλος παρουσιάζει σπάνια δημοτικά τραγούδια για τον ηρωϊκό αγώνα του 1940.


15:00 ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1940
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου προσπαθεί να παρουσιάσει την σημαντική συμβολή που είχαν οι δασκάλες στον αγώνα του 1940.

16:00 «ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΟΧΗΣ» ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΣΑΤΣΟΥ
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει τις αναμνήσεις και τις καταγραφές της καθημερινής ζωής από το 1940 έως το 1944, που αναφέρονται στο ημερολόγιο της Ιωάννας Τσάτσου.

17:00 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Σμαραγδή Καράγιωργα αναφέρεται στον ρόλο των γυναικών στο έπος του 1940.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19:00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Τα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα. Συγκεκριμένα, το θέμα της σημερινής εκπομπής είναι: «Η πρόσληψη του έργου της Πηνελόπης Δέλτα ΄΄Τα μυστικά του βάλτου΄΄ από τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια».

20:00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η ζωή και το έργο του Μανουήλ Πανσέληνου». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Κόρδης, Επίκουρος Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, Ζωγράφος και Αγιογράφος.

22:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 1940
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Λογοτεχνικά έργα, μαρτυρίες στρατιωτών, δημοσιογράφοι και κείμενα για το 1940». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Θανάσης Βαλτινός, Ακαδημαϊκός και πεζογράφος, που διαβάζει από το «Πλατύ ποτάμι» του Γιάννη Μπεράτη και ο κ. Κώστας Χατζηαντωνίου, πεζογράφος και δοκιμιογράφος.