ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ159/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 & 10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην ιστορία των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Η ιστορία των Επτανήσων κατά την Ενετοκρατία». Καλεσμένη είναι η κα Κατερίνα Κορρέ, Δρ Μεσαιωνικού και Νεότερου Ελληνισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στον χριστιανισμό στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Περίοδος Φραγκοκρατίας - Λατινοκρατίας. Μέρος Β΄». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Θύμης, θεολόγος, ιστορικός και ο π. Ιωάννης Μεσολωράς, Δρ Θεολογίας.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην λογοτεχνία στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Τα χαρακτηριστικά της ποίησης του Κάλβου». Καλεσμένος είναι ο κ. Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στα Μουσεία των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Μουσείο Ζακύνθου». Καλεσμένη είναι η κα Διαμάντω Ρηγάκου, Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κερκύρας.

15.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στην μουσική των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Λαϊκή μουσική δημιουργία της Επτανησιακής υπαίθρου - Μουσικοχορευτική παράδοση». Καλεσμένος είναι ο κ. Λαμπρόγιαννης Πεφάνης, Μουσικολόγος που διδάσκει στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στην τέχνη στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Γλυπτική στα Επτάνησα 19ος - 20ος αιώνες». Καλεσμένη είναι η κα Δώρα Μαρκάτου, πρώην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έφορος του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αργοστολίου.

18.00 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην κοινωνική ζωή στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Η εξέλιξη του Εκπαιδευτικού συστήματος στα Επτάνησα». Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Κουρκουμέλης, Δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

19.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ
Η Σμαραγδή Καράγιωργα, στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, παρουσιάζει τις αναφορές που γίνονται στον Απόστολο Παύλο στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Από διώκτης Απόστολος». Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.

20.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού μεταδίδεται από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μηνιατών Ληξουρίου Κεφαλληνίας.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Θεία Λειτουργία: Η απόλυσις».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Πέτρος Ξεκούκης διαβάζει το βιβλίο: «Έκφραση μοναχικής εμπειρίας» του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 09.30 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

03.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5