ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ158/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 & 10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην ιστορία των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Η ιστορία των Επτανήσων κατά τους Βυζαντινούς χρόνους». Καλεσμένη είναι η κα Έφη Ψωμά, Συγκέλλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στον χριστιανισμό στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Περίοδος Φραγκοκρατίας - Λατινοκρατίας. Μέρος Α΄». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Θύμης, θεολόγος, ιστορικός, ο π. Ιωάννης Μεσολωράς, Δρ Θεολογίας και ο π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, εφημέριος του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελίστριας Λευκάδος.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην λογοτεχνία στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Τα χαρακτηριστικά της ποίησης του Σολωμού». Καλεσμένη είναι η κα Ανθούλα Δανιήλ, Φιλόλογος.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στα Μουσεία των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Αρχαιολογικό Μουσείο Κερκύρας, Μόν Ρεπό και Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας». Καλεσμένη είναι η κα Διαμάντω Ρηγάκου, Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κερκύρας.

15.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στην μουσική των Επτανήσων. Σήμερα το θέμα είναι: «Αστικολαϊκή μουσική δημιουργία στα Επτάνησα». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεράσιμος Γαλανός, διδάσκαλος, ερευνητής.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στην τέχνη στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Η τέχνη της Επτανησιακής Σχολής 18ου και 19ου αιώνα - Μιά γενική προσέγγιση». Καλεσμένη είναι η κα Δώρα Μαρκάτου, πρώην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έφορος του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αργοστολίου.

18.00 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην κοινωνική ζωή στα Επτάνησα. Σήμερα το θέμα είναι: «Επαγγέλματα, οικονομία και οικονομικές σχέσεις στα Επτάνησα». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομότ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ.

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ
Η Σμαραγδή Καράγιωργα, στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, παρουσιάζει τις αναφορές που γίνονται στον Απόστολο Παύλο στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι προσωπικότητες του Αποστόλου Παύλου και του συγγραφέα των Πράξεων των Αποστόλων Ευαγγελιστού Λουκά - Η σχέση τους – Η αιτία της συγγραφής του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων». Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου» του Ουίλιαμ Νταλρίμπλ. Εκδόσεις Ωκεανίδα.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Κοινωνικό».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Πέτρος Ξεκούκης διαβάζει το βιβλίο: «Έκφραση μοναχικής εμπειρίας» του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 09.30 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

03.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5