ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ105/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Γιώργος Μανιώτης διαβάζει κείμενα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Τρυπητής Αιγίου.

10.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, τροποποιείται, σήμερα, λόγω μετάδοσης του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και έχει θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος , αναφέρεται στον θάνατο, την Ανάσταση του Χριστού και τις εμφανίσεις Του στους μαθητές Του όπως αυτές καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη. Καλεσμένος είναι ο κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 «ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΑ ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΚΟΣΜΩ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην αναστάσιμη χαρά που προέρχεται από τον Σταυρό του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η κοσμική και εφήμερη χαρά και η χαρά της Ανάστασης». Καλεσμένος είναι ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, θεολόγος.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει η Γεωργία Κουνάβη αναφέρεται στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και στην προσφορά της στην Ανάσταση του Χριστού.

15.00 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στους Μακαρισμούς του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Εισαγωγή στους Μακαρισμούς». Καλεσμένος είναι ο κ. Σταύρος Τερζής, θεολόγος, εκπαιδευτικός.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Βυζαντινό μουσικό καλειδοσκόπιο
Με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 «ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ» (Ε)
Η αφιερωματική εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στο περιεχόμενο του όρου: σημεία και έχει θέμα: «Πολλά και άλλα σημεία εποίησεν ο Ιησούς». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18.01 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην Ανάσταση κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Ανάσταση κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Αλαγκιοζίδης, μεταπτυχιακός φοιτητής Θεολογίας του ΑΠΘ.

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20.00 ΤΑ ΑΡΡΗΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Ε)
Με την Ευγενία Σπυροπούλου

21.00 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
Η Εναρκτήριος Ακολουθία μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.15 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Διονύσης Σαββόπουλος, διαβάζει από τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη το: «Από τα νησιώτικα έθιμα».

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το βιβλίο: «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός», του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

22.00 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει θέμα: «Η Ανάσταση στο έργο των Ελλήνων ποιητών». Επιχειρείται μια διαδρομή στο έργο των: Σολωμού, Σεφέρη, Ελύτη, Παπατσώνη και Ρίτσου. Ακούγονται οι φωνές των ποιητών.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Γιώργος Μανιώτης διαβάζει κείμενα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

03.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 – «ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΑ ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΚΟΣΜΩ»

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.00 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5