ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ102/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, τροποποιείται, σήμερα, λόγω μετάδοσης του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και έχει θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στην Ανάσταση στην Παλαιά Διαθήκη. Καλεσμένη είναι η κα Μαριάννα Ευθυμίου, υποψήφια Διδάκτωρ Θεολογίας.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 «ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΑ ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΚΟΣΜΩ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην αναστάσιμη χαρά που προέρχεται από τον Σταυρό του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η έννοια της χαράς στην Παλαιά Διαθήκη». Καλεσμένος είναι ο κ. Τιμολέων Γαλάνης Δρ Θεολογίας του ΑΠΘ.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θάνος Καλλιώρας διαβάζει από το βιβλίο του Μητροπολίτου Σουρόζ Αντωνίου «Πορεία και συνάντηση».

15.00 «ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΣ» (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Μάκης Αδαμόπουλος, αναφέρεται στις συνέπειες της Αναστάσεως στο κτιστό. Το θέμα, σήμερα, είναι: «Οι επιπτώσεις της Ανάστασης στο Περιβάλλον». Καλεσμένος είναι ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 «ΙΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» (Ε)
Η αφιερωματική εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στο περιεχόμενο της μαρτυρίας του πιστού και της εκκλησιαστικής κοινότητος και έχει θέμα: «Ίνα μαρτυρήση περί του φωτός». Καλεσμένος είναι ο κ. Γιώργος Μανώλης, θεολόγος με ειδίκευση στην Ερμηνευτική Θεολογία, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα - e learning με τίτλο: Κοινωνία - Πολιτισμός και Θρησκεία.

18.00 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην Ανάσταση κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Ανάσταση κατά τον Άγιο Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο». Καλεσμένος είναι ο κ. Παντελής Χαμπίδης, μεταπτυχιακός φοιτητής Θεολογίας του ΑΠΘ.

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20.00 ΤΑ ΑΡΡΗΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Ε)
Με την Ευγενία Σπυροπούλου

21.00 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
Η Εναρκτήριος Ακολουθία μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.15 ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το βιβλίο: «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός», του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ: ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ, ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Άγιοι Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη: Οι συνθήκες που επικρατούσαν, στη Λέσβο και στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στην εποχή των Αγίων όσο και αργότερα». Την εκπομπή παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα. Καλεσμένοι είναι: π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Παναγιώτης Μιχαηλάρης, Ομότ. Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

03.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 – «ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΑ ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΚΟΣΜΩ»

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 18.00 – Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ