ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ96/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

06.15 ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (Ε)
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, αναφέρεται σε και σχολιάζει ύμνους του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού που αφορούν στη Μεγάλη Εβδομάδα.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ
Η ακολουθία των Ωρών και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην καθιέρωση της Μεγάλης Εβδομάδος και της εορτής του Πάσχα. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η καθιέρωση της Μεγάλης Εβδομάδος και της εορτής του Πάσχα. Μέρος Γ΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ..

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στη σχέση της Δημιουργίας με την Ανάσταση τουΧριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Εκτροπή, αλλά όχι ματαίωση του θεϊκού σχεδίου». Καλεσμένος είναι ο κ. Σταύρος Τερζής, θεολόγος- εκπαιδευτικός.

13.00 ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στο Πάθος του Χριστού μέσα από τους Προφήτες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ανάλυση της προφητείας του Ησαΐα της ΣΤ΄ Ώρας». Καλεσμένη είναι η κα Αλεξάνδρα Παλάντζα, Επίκουρη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Νίκος Δούσης και η Μαριάνθη Χάμη, αναφέρεται στο Θείο Πάθος όπως αυτό αποτυπώνεται στη λογοτεχνία.

15.00 «Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΕΣΙΩΠΑ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα έχει θέμα: «Η σιωπή ως ηθική άμυνα». Καλεσμένη είναι η κα Ειρήνη Χριστινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, παρουσιάζει τις προσωπογραφίες ανθρώπων που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο Πάθος του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Πόντιος Πιλάτος». Καλεσμένος είναι ο κ. Αναστάσιος Ακρίδας, υποψήφιος Διδάκτωρ στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

17.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ
Η ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.00 «ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» (Ε)
Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ
Από τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

21.00 ΡΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ (Ε)
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (Ε)
Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην δίκη του Χριστού. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Φίλιππος Κουτσάφης, ιατροδικαστής και ερευνητής της Καινής Διαθήκης.

23.30 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Αλεξόπουλος αναφέρεται στις προφητείες των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης για το Θείο Πάθος.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΙΣΣΑΝ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Γιώργης Πρίντζιπας και τον Νίκος Παπουτσόπουλος, αναφέρεται στα κείμενα, στην υμνογραφία και στο τι εορτάζεται κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος. Σήμερα, καλεσμένος είναι ο κ. Κρίτων Χρυσοχοΐδης, Καθηγητής Βυζαντινολόγος και η Κάτια Δανδουλάκη διαβάζει κείμενα για το Θείο Πάθος.

04.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (Ε)
Με τη Μαρία Δρόσου και τον Χρήστο Μαρκόπουλο

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 – ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ