ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ94/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

06.15 ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (Ε)
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, αναφέρεται σε και σχολιάζει ύμνους του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού που αφορούν στη Μεγάλη Εβδομάδα.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ
Η ακολουθία των Ωρών και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην καθιέρωση της Μεγάλης Εβδομάδος και της εορτής του Πάσχα. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η καθιέρωση της Μεγάλης Εβδομάδος και της εορτής του Πάσχα. Μέρος Α΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Παπαρνάκης, Καθηγητής Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στη σχέση της Δημιουργίας με την Ανάσταση τουΧριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Δημιουργία – Θέωση». Καλεσμένη είναι η κα Δέσπω Λιάλιου, Ομότ. Καθηγήτρια Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

13.00 ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στο Πάθος του Χριστού μέσα από τους Προφήτες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ανάλυση της προφητείας της Α΄ Ώρας των Μεγάλων Ωρών». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος - μουσικοδιδάσκαλος.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Νίκος Δούσης και η Μαριάνθη Χάμη, αναφέρεται στο Θείο Πάθος όπως αυτό αποτυπώνεται στη λογοτεχνία.

15.00 «Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΕΣΙΩΠΑ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα έχει θέμα: «Η Βιβλική σιωπή». Καλεσμένη είναι η κα Ειρήνη Χριστινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στην παραβολή του αμπελώνος. Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Ξιώνης, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

17.00 ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, παρουσιάζει τις προσωπογραφίες ανθρώπων που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο Πάθος του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ιούδας Ισκαριώτης». Καλεσμένη είναι η κα Σοφία Καραγεωργάκη, Δρ Θεολογίας του ΑΠΘ.

18.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
Η ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης μεταδίδεται από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαγκαδά

21.00 ΡΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ (Ε)
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (Ε)
Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην δίκη του Χριστού. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και ο κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, ιατροδικαστής και ερευνητής της Καινής Διαθήκης.

23.30 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Αλεξόπουλος αναφέρεται στις προφητείες των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης για το Θείο Πάθος.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΕΝΑΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΙΣΣΑΝ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Γιώργης Πρίντζιπας και ο Νίκος Παπουτσόπουλος, αναφέρεται στα κείμενα, στην υμνογραφία και στο τι εορτάζεται κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος. Σήμερα, ακούγεται ο συνθέτης Μιχάλης Αδάμης σε έργα για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση, μαζί με κείμενα και ύμνους της ημέρας.

04.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (Ε)
Με τη Μαρία Δρόσου και τον Χρήστο Μαρκόπουλο

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 – ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ