ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ87/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ, ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην έννοια του Ευαγγελισμού στην Παλαιά Διαθήκη. Το θέμα είναι: «Οι προτυπώσεις του Ευαγγελισμού στην Παλαιά Διαθήκη». Καλεσμένος είναι ο κ. Πορφύριος Νταλιάνης, Δρ Θεολογίας, Διδάσκων στο City Unity College.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην έννοια του Ευαγγελισμού στην Καινή Διαθήκη. Καλεσμένος είναι ο κ. Λάμπρος Παγούνης, υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου από δογματικής άποψης. Καλεσμένος είναι ο π. Δαμιανός Σαράντης.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Βασίλης Σπυρόπουλος διαβάζει από το βιβλίο «Ιερομόναχος Αθανάσιος Χαμακιώτης» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κου Νεκταρίου. Εκδόσεις Ακρίτας.

15.00 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην υμνολογία. Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην λογοτεχνία. Καλεσμένος είναι ο κ. Παύλος Φήμης, θεολόγος, φιλόλογος - εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, ποιητής, κριτικός και συγγραφέας.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

19.00 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην τέχνη. Καλεσμένος είναι ο π. Στέφανος Λαμπρόπουλος, υποψήφιος Διδάκτωρ στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Τέχνης.

20.00 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί - Ιατρικές συναντήσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Γκαγιωγιάκης, αναφέρεται σε επίκαιρα ιατρικά θέματα με καλεσμένους κορυφαία ονόματα του ιατρικού χώρου. Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιατρικά νέα και υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των ακροατών με ερωτήσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Θέματα Σακχαρώδους Διαβήτη». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Αρκουμάνης, Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

21.00 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Η Μαρία Ζήση διαβάζει από το βιβλίο «Οσία Μαρία η Αιγυπτία» του Σώτου Χονδρόπουλου. Εκδόσεις Καινούρια Γή.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η Δημιουργία του ανθρώπου».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει το βιβλίο «Μικρό Γεροντικό» του Παντελή Πάσχου, «Η πιό μεγάλη αρετή».

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 - Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5