ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ72/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίας Θεοδώρας Άρτης.

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος έχει σήμερα θέμα: «Το κήρυγμα στην Εκκλησία». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, η κα Εύη Βουλγαράκη - Πισίνα, Δρ Θεολογίας, διδάσκει Ιεραποστολική στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στην Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας, κ. Παντελεήμων.

14.00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Εβρ. δ΄ 14 – ε΄ 6) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μαρκ. η΄ 34 – θ΄ 1) της Κυριακής Γ΄ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως).

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Δόγμα και ζωή», που παρουσιάζουν ο π. Αμβρόσιος Σταμπλιάκας, και ο θεολόγος κ. Θεόφιλος Αμπατζίδης, έχει σήμερα θέμα: «Το Χριστολογικό δόγμα. Μέρος Γ΄: Μονοφυσιτισμός».

16.00 «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ· ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ» (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» που παρουσιάζει ο κ. Στέφανος Μπινιάρης αναφέρεται στη ρύπανση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Μέρος ΚΖ΄ - Λύση του προβλήματος της ύδρευσης του λεκανοπεδίου Αττικής. Πρακτικά παραδείγματα για τη μείωση της κατανάλωσης του νερού».

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ψυχή κατά τους Πατέρας της Εκκλησίας».

17.00 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ (Ε)
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Σκοποί του τόπου μας», παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Σήμερα το θέμα είναι: «Σκοποί του τόπου μας από το Αιγαίο».

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού μεταδίδεται από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

19.30 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ (Ε)
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Η ζωή σαν τιμολόγιο – Επίκαιρα κείμενα» του Βασίλη Καραποστόλη. Εκδόσεις Πατάκη.

20.00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ένας μεγάλος στοχαστής του 20ου αιώνα, ο π. Νικολάϊ Στάϊνχαρτ – Το ημερολόγιο της Ευτυχίας». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Βίκτωρ Ιβάνοβιτς, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ισπανικής Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ και η κα Εύη Βουλγαράκη- Πισίνα, εκδότης και διευθύντρια των εκδόσεων Μαΐστρος και του περιοδικού Βημόθυρο.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΡΙΑΝΗΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Όσιος Θεοφάνης ο ομολογητής της Συγριανής, Ηγούμενος Ιεράς Μονής τού Μεγάλου Αγρού, συγγραφέας της Χρονογραφίας». Την εκπομπή παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα. Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Κυπριανός Αψερός (Ταταρνίτης), εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Αγρού Πιτσιλιάς Κύπρου.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 – ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 15.00 - ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

05.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.