ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ65/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος έχει σήμερα θέμα: «Ηδονή και Οδύνη: Θεολογική και ψυχολογική προσέγγιση». Καλεσμένοι είναι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο κ. Κυριάκος Βλασσόπουλος, ψυχοθεραπευτής - ομαδικός αναλυτής και η κα Δέσπω Λιάλιου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

14.00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Εβρ. α΄ 10 – β΄ 3) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μαρκ. β΄ 1 - 12) της Κυριακής Β΄ Νηστειών (Γρηγορίου Παλαμά).

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ (Ε)
Με τον π. Αμβρόσιο Σταμπλιάκα και τον Θεόφιλο Ατματζίδη.

16.00 «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ· ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ» (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» που παρουσιάζει ο κ. Στέφανος Μπινιάρης αναφέρεται στη ρύπανση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Μέρος ΚΣΤ΄ - Τα αποθέματα νερού παγκοσμίως και στην πατρίδα μας. Ο υδρολογικός κύκλος, δηλαδή η παρουσία και η κυκλοφορία του νερού τόσο επάνω στην επιφάνεια της γης, όσο και στην ατμόσφαιρα και στο υπέδαφος».

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ψυχή κατά την φιλοσοφία και την Αγία Γραφή».

17.00 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ (Ε)
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Σκοποί του τόπου μας», παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Σήμερα το θέμα είναι: «Σκοποί του τόπου μας από τον Βαθύλακκο Καρδίτσας».

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού μεταδίδεται από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΦΩΣ. ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑ
19.30 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ (Ε)
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Η δύναμις και η δόξα» του Γκράχαμ Γκρην. Μετάφραση Μαργαρίτας Βασιλειάδη. Εκδόσεις Πόλις.

20.00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Πνευματικός κινηματογράφος». Καλεσμένος είναι ο κ. Μάκης Μωραΐτης, εκδότης με εξειδίκευση στον κινηματογράφο, θεωρητικός του κινηματογράφου.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΝΑΣ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Φώτης Δημητρακόπουλος, Καθηγητής Φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Φερούσης και ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 – ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 15.00 - ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

05.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.