ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ8/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται σήμερα από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και Γιώργος Ντόκος, Θεολόγος, έχει σήμερα θέμα: «Προσεγγίζοντας τον κόσμο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη». Καλεσμένοι είναι: ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Τατάρνας Ευρυτανίας π. Δοσίθεος Κανέλος, ο Πρωτ. π. Ευάγγελος Γκανάς, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Σπύρος Γιανναράς, ο Δρ. Θεολογίας κ. Αναστάσιος Πολυχρονιάδης και η εκπαιδευτικός κα Μαρία Μπαρμπέρη.

14.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει λόγους Αγίων Πατέρων για τα Άγια Θεοφάνεια.

15.00 Ο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
(Ε)
Η εορταστική αυτή εορτή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στο Θεολογικό πλούτο των κανόνων των Θεοφανείων. Καλεσμένος είναι ο κ. Γιώργος Ντόκος, θεολόγος.

16.00 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει το διήγημα «Φώτα ολόφωτα» του Φώτη Κόντογλου.

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα το θέμα είναι: «Οι χοροί των Αγίων».

17.00 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στον ποταμό Ιορδάνη και στον ασκητισμό που αναπτύχθηκε στην περιοχή του. Ιδιαίτερη αναφορα γίνεται στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ (Ε)
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Μπλάθρας, αναφέρεται σε ιστορικά, γεωγραφικά και συμβολικά στοιχεία που αφορούν στον ποταμό Ιορδάνη.

20.00 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ – ΦΩΤΑ (Ε)
Στην εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Αδαμαντία Μπούρτζινου αναφέρεται στην θεολογική σημασία της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, όπως αυτή καταγράφεται σε κείμενα Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει το διήγημα «Φώτα στο Αϊβαλί» του Φώτη Κόντογλου.

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΕΞ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Εξ Ύδατος και Πνεύματος – Η Βάπτιση του Ιησού και η βάπτιση των Χριστιανών, η ταφή του παλαιού και η γέννηση του καινού ανθρώπου». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, θεολόγος και ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, φιλόλογος.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 - ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 22.00 - ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΕΞ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ