ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ6/2018


04.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

05.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η ακολουθία του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

10.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 ΚΑΝΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν Τη Κανά. Καλεσμένος είναι ο κ. Γιώργος Μανώλης, θεολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με ειδίκευση στην Ερμηνευτική Θεολογία, Διδάσκων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα - e learning με τίτλο: Κοινωνία - Πολιτισμός και Θρησκεία.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τον Ιορδάνη ποταμό και την περιοχή του. Καλεσμένος είναι ο κ. Λάμπρος Παγώνης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Βιβλικής Θεολογίας.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΧΟΡΑΖΙΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Χοραζίν. Σήμερα τα θέματα είναι: «Καπερναούμ: η θεραπεία του ανθρώπου με την ξηρά χείρα, η θεραπεία του δούλου του εκατοντάρχου, προειδοποιήσεις προς την Καπερναούμ, την Χοραζίν, τη Βηθσαϊδά, κ.α. για την αμετανοησία τους, εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές στη λίμνη της Τιβεριάδος μετά την Ανάσταση και νέα θαυμαστή αλιεία και το ερώτημα για πιθανή συμβολική σημασία του αριθμού 153, που είναι ο αριθμός των ψαριών που πιάστηκαν στα δίχτυα των μαθητών». Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Αμανατίδης, θεολόγος, υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας στην Καινή Διαθήκη στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου της Τυβίγγης Γερμανίας.

15.00 ΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΔΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Τύρο και τη Σιδώνα. Καλεσμένος είναι ο κ. Τάσος Ακρίδας, υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Ιερουσαλήμ. Σήμερα το θέμα είναι: «Ιερουσαλήμ. Μέρος Δ΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Μανώλης Δρυλεράκης, Δρ Θεολογίας.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19.01 ΒΗΘΑΝΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τη Βηθανία. Καλεσμένος είναι ο κ. Θεόδωρος Ρόκας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Θεολογίας με ειδίκευση στην Ερμηνευτική Θεολογία.

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στα λαογραφικά στοιχεία του πολιτισμού της Καππαδοκίας. Σήμερα, τα θέματα είναι: α) «Ήθη και έθιμα από το χωριό Μιστί». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιάκωβος Τσινασλανίδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροχωρίου και β) «Παραμύθια της Καππαδοκίας από τη συλλογή του Ιορδάνη Παπαδοπούλου».

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο «Ο Βίος του Χριστού» του Φρειδερίκου Γ. Φάρραρ. Μετάφραση εκ του αγγλικού Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Εκδόσεις Δόμος.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΦΩΤΑ - «ΥΜΝΟΥΣ ΥΦΑΙΝΕΙΝ» - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην Ορθόδοξη υμνολογία και στους υμνογράφους των εορτών των Φώτων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο Ιαμβικός κανόνας των Φώτων του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Διονύσιος Καλαμάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου - Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - ΚΑΝΑ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5